Siirry sisältöön

Toiminta

Myllyhoitoyhdistys on riippuvuuksiin erikoistunut järjestö, joka haluaa auttaa ihmisiä elämään vapaana riippuvuuksista. Välitämme tietoa päihderiippuvuudesta sekä muista riippuvuuksista, ja järjestämme toimintaa riippuvuuteen sairastuneille ja läheisille.

Järjestämme hankkeita ja ohjelmia riippuvuuksiin liittyen eri-ikäisille ihmisille ympäri Suomea. Suurinta osaa toiminnastamme rahoittaa Stea Veikkauksen tuotoista. Omavaraisena toimintana toteutamme yritysvalmennuksia.

Lue lisää hankkeista ja ohjelmistamme alta.

yhdistyksen tuntikouluttaja luennoi nuorille koululaisille

Vapaus tuo vastuun -ohjelma nuorille

Vapaus tuo vastuun -ohjelmassa järjestetään työpajoja 12-17-vuotiaille koululaisille. Työpajojen teemat liittyvät riippuvuuksiin, sosiaaliseen mediaan ja elämänhallintaan. Kouluttajat ovat sosiaali- ja terveysalan korkeakoulutettuja ammattilaisia.

kaksi henkilöä kauluspaidoissa keskustelemassa työasioista

Yritysvalmennus

Myllyhoitoyhdistys toteuttaa omavaraisena toimintana yritysvalmennuksia liittyen päihteisiin, riippuvuuksista toipumiseen sekä interventioon. Valmennuksessa tarjotaan tietoa ja konkreettisia työkaluja yrityksen sisäisen viestinnän käyttöön sekä konsultaatiomahdollisuuden yrityksen päihdeohjelmien tekemiseen ja akuutteihin riippuvuustapauksiin.

kuvassa nainen sommittelee papereita ja työskentelee toimistossa

Viestintä ja vaikuttaminen

Yhdistyksen viestinnän tavoitteena on ehkäistä riippuvuuksia, ohjata riippuvuuteen sairastuneet ja läheiset avun piiriin, edistää toipumiskeskeistä työotetta sekä lisätä tietoisuutta riippuvuudesta sairautena, josta voi toipua. Viestintä ja vaikuttamistyö rahoitetaan STEA:n yleisavustuksella.

kuvassa Toive-verkoston henkilöitä kokouksesta

TOIVE-verkosto

Toipumiskeskeisen hoidon (TOIVE) -verkoston koordinaatio tavoittaa 18 toipumiskeskeistä päihdehoitoa edistävää toimijaa.

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Suomen alkoholipolitiikka luisuu huolestuttavaan suuntaan

Kirjoittajalta Minna Ekholm | 28.6.2024

Hallituksen esitys alkoholin kotiinkuljetuksen sallimisesta on ongelmallinen, kirjoittaa toiminnanjohtajamme Minna Ekholm kannanotossaan.

Lue lisää