Blogi
Yhdysvalloissa lapsille opetetaan riippuvuuksista esimerkiksi painavan kivirepun, tunteiden ja taideterapian avulla. Lasten huomioiminen päihdehoidossa vähentää kärsimystä ja ehkäisee riippuvuuksia tulevaisuudessa, kirjoittaa Myllyhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Christer Schoultz.
Lue lisääRakastava läheinen ajautuu tahtomattaan päihderiippuvuuden syövereihin, kirjoittaa sosiaali- ja kasvatusalan ammattilainen Nelli Niemelä blogissamme. Hän käy läpi läheisen raastavia paradokseja, kuten sitä, että riippuvaisen rakastaminen ehdoitta vaatii ehtoja.
Lue lisääAddiktio on yksinäisen ihmisen sairaus, jossa kaiken takana häärää itsekeskeinen minä, kirjoittaa Vantaan A-killan toiminnanjohtaja ja kirjailija Johannes Lahtela. Hänelle raitistumisessa on ollut vaikeinta antaa itselleen anteeksi.
Lue lisääPäihderiippuvuuden edetessä myös persoonallisuus muuttuu, kirjoittaa päihdeterapeutti Miska Mikkonen. Riippuvaisessa käyttäytymisessä korostuvat esimerkiksi valehtelu, salailu, kriittisyys, syyllistäminen ja manipulointi.
Lue lisääMillaista on toimiva päihdekasvatus? Nuoria kannattaa lähestyä avoimuudella, rehellisyydellä ja omalla persoonalla, kirjoittaa kouluttajamme Krista Keski-Rauska.
Lue lisääVaikka kahdentoista askeleen toipumisohjelma on suunnattu riippuvuuksista kärsiville, aivan jokainen voi hyötyä sen yleismaailmallisesta viisaudesta, kirjoittaa päihdeohjaaja Julia Oja.
Lue lisääMedian päihdetarinat ovat yksipuolisia. Niistä puuttuvat paitsi läheiset, myös ymmärrys päihderiippuvuudesta, kirjoittaa mediatutkija Ida Roivainen.
Lue lisääPäihderiippuvuudesta toipuva Mikko kertoo blogissa toipumisestaan. Vertaistuki on sulattanut pelkoja, häpeää ja riippuvuussairaudelle ominaista itsekeskeisyyttä.
Lue lisääPäihdehuollon ratkaisuissa ei huomioida riittävästi yksilöllisiä tarpeita, ja asiakkaan oikeudet toteutuvat usein vain näennäisesti, kirjoittaa oikeustieteen tohtori Heidi Vanjusov.
Lue lisääRiippuvuuksiin sairastuminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nykyään, sillä ne ovat keskeinen osa taloutta ja yhteiskuntaa, kirjoittaa sosiaalipsykologi Leena Koivula.
Lue lisää- 1
- 2
- 3
- 4
- Seuraava »