Siirry sisältöön

Vapaus tuo vastuun – ohjelma nuorille

Valtakunnallisessa Vapaus tuo vastuun -ohjelmassa järjestetään oppitunteja lapsille ja nuorille. Tilaa riippuvuuksia ja elämänhallintaa käsittelevä oppitunti koulullesi!

Vapaus tuo vastuun -ohjelma

Vapaus tuo vastuun -ohjelman kohderyhmässä ovat alaikäiset lapset ja nuoret. Oppitunneilla käsitellään lasten ja nuorten kanssa yhdessä erilaisia riippuvuuksia, niiden muodostumista, altistavia tekijöitä sekä yleistä elämänhallintaa ja tunnetaitoja osana ennaltaehkäisyä.

Oppitunnit eivät ole valistustyyppisiä, vaan tarkoituksena on herättää aktiivista keskustelua ryhmässä. Ohjelmassa kouluttajina työskentelevät henkilöt ovat sosiaali- ja terveysalan korkeakoulutettuja ammattilaisia.

Oppitunnit järjestetään koulupäivän aikana koulun tiloissa tai erikseen sovittavina aikoina. Oppitunteja järjestetään myös etänä tarpeen mukaan.

Oppitunteja on kahta erilaista, joista tilaaja voi valita omalle ryhmälleen sopivan. Toinen käsittelee yleisesti riippuvuuksia ja elämänhallintaa ja toinen sosiaalista mediaa ja sen liikakäyttöä. Sosiaalisen median oppitunnit ovat suunnattu pääsääntöisesti ala- ja yläaste ikäisille. Yleisesti riippuvuuksia koskevat oppitunnit ovat tarkoitettu koko kohderyhmälle.

Saamamme palaute kertoo, että oppitunnit käsittelevät asioita lasten ja nuorten mielestä toimivalla ja vaikuttavalla tavalla. Vuonna 2021 kerätyssä palautteessa 81 % vastaajista kertoi saaneensa lisää tietoa riippuvuuksista ja jopa 97 % kertoo ymmärtävänsä altistavia tekijöitä riippuvuuksien muodostumisen kannalta paremmin. Koulutuksen yleisarvio on 4/5. Jokaisen oppitunnin lopussa kerätään palautetta, jonka avulla pystymme kehittämään toimintaamme ja vastaamaan kohderyhmän toiveisiin ja tarpeisiin.

Toiminnassa korostuu kasvatuksellisen sekä ohjauksellisen näkökulma, jolla pyritään tukemaan ja edistämään lasten ja nuorten päihteettömyyttä. Ohjelma toimii STEA:n kohdennetulla toiminta-avustuksella.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa oppitunti koulullesi!

Oppitunnit ovat tarkoitettu 5. ja 6. luokille, yläasteikäisille, lukion ja ammattioppilaitoksen ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Camilla Roivas
Ohjelmapäällikkö
camilla.roivas@myllyhoito.fi
045 125 8832

työntekijä camilla roivas

 

 

 

 

 

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa:

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
Kuvakaappaus HS:n jutusta.

Pikkujoulukausi tarjoaa päihderiippuvaiselle tilaisuuden juoda luvan kanssa (HS 26.11.)

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 1.12.2023

Riippuvuuden tunnusmerkit ovat nähtävissä erityisesti pikkujoulukaudella, kirjoittaa varapuheenjohtajamme Christer Schoultz Helsingin Sanomissa.

Lue lisää