Siirry sisältöön

Päihdehoidon nykytila ja uusi päihdehuoltolaki? -verkkotilaisuus 22.9.

Tervetuloa mukaan päihdehoidon nykytilaa ja valmisteilla olevaa uutta päihdehuollon lainsäädäntöä käsittelevään verkkotilaisuuteen! Tilaisuus koostuu alustuspuheenvuoroista, paneelikeskustelusta sekä yleisön kysymyksistä.

Tällä hetkellä päihdehoidossa on paljon ongelmia liittyen esimerkiksi hoitojaksojen kestoon, vaikuttavuuden tutkimiseen, erikoissairaanhoidon kuormittumiseen sekä alueelliseen saatavuuteen. Tuoko valmisteilla oleva uusi päihdehuoltolaki muutoksen tilanteeseen? Mitä uudessa laissa pitäisi huomioida?

Myllyhoitoyhdistyksen koordinoima toipumiskeskeisten päihdetoimijoiden TOIVE-verkosto järjestää maksuttoman verkkotilaisuuden 22.9. klo 10-12.30. Tilaisuudessa joukko päihdekentän keskeisiä toimijoita ja valtionhallinnon edustajia keskustelee päihdehoidon nykytilasta, tehtävästä päihdehoitotutkimuksesta sekä uudesta päihdehuoltolaista.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Tilaisuus alkaa alustuspuheenvuoroilla. Tutkija Petri Uusikylä (vtt) esittelee ensin Myllyhoitoyhdistyksen teettämän päihdehoidon nykytilaa tarkastelevan selvityksen tuloksia. Seuraavaksi Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) hallitussihteeri Anu Kangasjärvi käy läpi tulevien päihdehuoltopalvelujen lakipykälien valmistelun taustatyötä ja tähän mennessä tehtyä esivalmistelua. Erikoistutkija Kristiina Kuussaari Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) avaa puheenvuorossaan päihdehoidon tilaa. Lopuksi Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko kertoo päättäjien näkökulmaa päihdehoitopalveluihin.

Alustusten jälkeen aiheesta järjestetään keskustelupaneeli, johon on kutsuttu päihdekentän toimijoita.

Päihdehoidosta ja uudesta päihdehuoltolaista keskustelevat Laura Silvennoinen (tulosyksikköpäällikkö, Psykososiaalisen kuntoutuksen palvelut, Päijät-Sote), Reeta Kroner (Päihderiippuvaiset ry:n puheenjohtaja), Riitta Koivula (psykoterapeutti ja sairaanhoitaja, toipumiskeskeinen päihdehoito Oikeahetki Ky) sekä Margareeta Häkkinen (A-klinikka Oy, päihdesairaalan ja laitospalveluiden ylilääkäri).

Alustusten ja paneelikeskustelun jälkeen yleisö voi esittää kysymyksiä puhujille webinaarin chat-osiossa. Kysymyksiä voi kirjoittaa jo puheenvuorojen aikana.

Verkkotilaisuuden aikataulu klo 10-12.30:

Alustukset:
10-10.20 Petri Uuusikylä (tutkija): Selvitys (2020) päihdehoidon nykytilasta
10.20-10.40 Anu Kangasjärvi (STM): Uusien päihdehuoltopalveluja koskevien lakipykälien valmistelu
10.40-11.00 Kristiina Kuussaari (THL): Päihdehoidon tila
11.00-11.15 Paula Risikko (Kansanedustaja, Kokoomus): Päättäjän näkökulma päihdehoitopalveluihin

Paneelikeskustelu 11.15-12.00
(puheenvuorot noin 10 min)
Laura Silvennoinen (Psykososiaalisen kuntoutuksen palvelut, Päijät-sote)
Reeta Kroner (Päihderiippuvaiset ry)
Riitta Koivula (Oikeahetki Ky)
Margareeta Häkkinen (A-klinikka Oy)

Kysymykset ja keskustelu 12-12.30

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 19.9. mennessä verkkotilaisuuteen täyttämällä tämä lomake: https://link.webropolsurveys.com/EP/0039C1891A09DE3A

kuvassa tapahtuman esiintyjät

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Minna Ekholm
toiminnanjohtaja
minna.ekholm@myllyhoito.fi
+358407291171

Lue ja lataa Myllyhoitoyhdistyksen tilaama selvitys ”Palvelulabyrintista asiakkaan tarpeisiin - Suomalaisen päihdehuollon nykytilan systeeminen tarkastelu (2020)" tätä linkkiä klikkaamalla.

 

 

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
Kuvakaappaus HS:n jutusta.

Pikkujoulukausi tarjoaa päihderiippuvaiselle tilaisuuden juoda luvan kanssa (HS 26.11.)

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 1.12.2023

Riippuvuuden tunnusmerkit ovat nähtävissä erityisesti pikkujoulukaudella, kirjoittaa varapuheenjohtajamme Christer Schoultz Helsingin Sanomissa.

Lue lisää