Siirry sisältöön

Tukea nuorille -hanke

Nuoren ongelmat päihteiden kanssa kohdataan ensimmäiseksi yleensä lastensuojelun, nuorisotyön ja koulutuksen piirissä. Tukea nuorille -hankkeessa koulutettiin näiden alojen ammattilaisia sekä luotiin työkaluja puheeksiottoon ammattilaisille sekä perheille.

Myllyhoitoyhdistyksen Tukea nuorille -hanke syntyi avuksi nykytilanteeseen, jossa nuorten humalahakuisen alkoholinkäytön rinnalle ovat nousseet yhä helpommin käsiin saatavat huumeet ja muut päihdyttävät lääkkeet.

Nuoren ongelmat päihteiden kanssa kohdataan ensimmäiseksi yleensä lastensuojelun, nuorisotyön ja koulutuksen piirissä. Lähtökohtana voi olla poliisin tekemä lastensuojeluilmoitus silloin, kun nuori on kohdattu päihtyneenä. Kimmokkeena voivat olla myös koulussa havaitut ongelmat, nuorisotyön havainnot tai myös kaveripiirin aikuiselle ilmaisema huoli nuoren käytöksen takia.

Tukea nuorille -hankkeessa koulutettiin edellä mainittujen alojen toimijoita päihteistä, varhaisesta puuttumisesta, päihteiden käytön puheeksiottamisesta, hoidontarpeen arvoinnista sekä palveluihin ohjaamisesta. Lisäksi tarkoitus oli tukea perheitä ottamaan yhä paremmin puheeksi nuorten päihteiden käyttö.

Koulutusten lisäksi hankkeen myötä koottiin työkalupakki nuorille, vanhemmille sekä ammattilaisille käytettäväksi nuorten kanssa työskenneltäessä. Puheeksiottoon keskittyvä Tukea nuorille -sivusto löytyy osoitteesta: https://www.myllyhoitoyhdistys.fi/tukea-nuorille

Hankkeen rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö vuosina 2020-2021.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Minna Ekholm
minna.ekholm@myllyhoito.fi

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
Kuvakaappaus HS:n jutusta.

Pikkujoulukausi tarjoaa päihderiippuvaiselle tilaisuuden juoda luvan kanssa (HS 26.11.)

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 1.12.2023

Riippuvuuden tunnusmerkit ovat nähtävissä erityisesti pikkujoulukaudella, kirjoittaa varapuheenjohtajamme Christer Schoultz Helsingin Sanomissa.

Lue lisää