Siirry sisältöön

Ruoka ja riippuvuus -hanke

Ruoka ja riippuvuus -hanke (2018–2020) tarjosi tukea ja apua hallitsemattomasta syömisestä kärsiville sekä koulutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta.

Ruoka ja riippuvuus -hanke (2018–2020) tarjosi tukea ja apua hallitsemattomasta syömisestä kärsiville sekä koulutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta. Lisäksi tavoitteena oli lisätä tietoisuutta ruokariippuvuudesta sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten keskuudessa sekä laajemmin yhteiskunnassa.

Hankkeessa järjestettiin maksuttomia Voimaa vertaistuesta -ryhmiä sekä tapahtumia ympäri Suomea kaikille hallitsemattomasta syömisestä kärsiville.

Lisätietoja toiminnasta ja ruokariippuvuudesta löytyy Ruoka ja riippuvuus -projektin omilta verkkosivuilta osoitteesta www.ruokariippuvuus.fi. Ruoka ja riippuvuus -hanke toimi STEA:n hankeavustuksella.

Millainen suhde Sinulla on ruokaan ja syömiseen? Vastaamalla rehellisesti väittämiin voit selvittää kärsitkö hallitsemattomasta syömisestä.

 

 

 

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Puhujien kuvat

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä: Riippuvuus ja trauma 13.11.2024

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 4.9.2024

Riippuvuuden takana on usein trauma, mutta riippuvuus myös aiheuttaa traumoja. Mitä tarkoitetaan kehityksellisellä traumalla ja miten se on viisasta huomioida toipumisessa? Miten kohdata asiakas traumasensitiivisesti?

Lue lisää