Siirry sisältöön

Koulutus addiktiosta toimittajille ja viestijöille 10.10.

Toimittaja, ota addiktion alkeet haltuun! Myllyhoitoyhdistyksen maksuton koulutus tarjoaa työkaluja ammattitaitoiseen ja uskottavaan raportoimiseen riippuvuuksista sekä päihteiden käytöstä ja käyttäjistä.

Aika: Tiistai 10.10.2023 klo 9-11.30
Paikka: Teams

Mitä jokaisen toimittajan tai viestijän on tärkeää tietää addiktiosta? Missä media menee helposti mönkään ja luo jopa virheellisiä mielikuvia, kun se kertoo päihteiden ongelmakäytöstä? Miten välttää joutumasta riippuvaisen haastateltavan huiputtamaksi? Tervetuloa hiomaan tiedot, käsitteet ja perusymmärrys kuntoon!

Koulutus tarjoaa journalismin ja viestinnän ammattilaisille työkaluja ammattitaitoiseen, vastuulliseen ja laadukkaaseen raportoimiseen päihdeasioista. Addiktion perusteiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää aivan jokaiselle toimittajalle, sillä riippuvuudet koskettavat koko yhteiskuntaa, työelämää, politiikkaa, viihdettä ja urheiluakin.

Käymme läpi esimerkiksi seuraavia asioita: Mitä ovat addiktio ja riippuvuussairaus? Miten ne ilmenevät käytännössä ja joskus salakavalasti myös haastatteluissa journalismin eri osa-alueilla? Miten välttää tavallisimmat virheet ja sudenkuopat haastattelukysymysten laadinnassa, jutun kerronnassa ja sanavalinnoissa?

Käsittelemme myös journalismin vaikutuksia addiktioihin liittyvään häpeään ja leimautumiseen. Miten toimittaja voi työssään olla lisäämättä niitä? Kuinka uutisoida päihteitä käyttävistä ihmisistä todenmukaisesti ja eettisesti? Millaiset käsitteet ovat pulmallisia ja miksi?

Tilaisuuden järjestää Myllyhoitoyhdistys, joka on sitoutumaton riippuvuuksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Kouluttajina ovat riippuvuusasiantuntija Juha Lantz ja Myllyhoitoyhdistyksen viestintäsuunnittelija Johanna Pohjola. Tilaisuus järjestetään Teams-webinaarina, ja se on suunnattu journalismin ja viestinnän ammattilaisille ja opiskelijoille. Koulutus on osallistujille maksuton. Tilaisuus tallennetaan, ja tallenne lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset sunnuntaihin 8.10. mennessä: https://link.webropol.com/ep/toimittajakoulutus2023

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Johanna Pohjola
viestintäsuunnittelija
johanna.pohjola@myllyhoito.fi
+358445353219

Tilläggsinformation på svenska:

Christer Schoultz
viceordförande
+358443625078

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
kuvassa tietokone ja cappucino

Yhdistyksen jäsenten syyskokous 26.10.

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 18.9.2023

Tervetuloa yhdistyksen syyskokoukseen Helsinkiin tai mukaan etäyhteydellä 26.10.2023 klo 19.

Lue lisää