Siirry sisältöön

Juhlaluentosarja riippuvuuksista jatkuu syksyllä 2023

Myllyhoitoyhdistyksen suositut 40-vuotisjuhlaluennot käsittelevät riippuvuuksia ja toipumista. Maksuttomat verkkoluennot on suunnattu ammattilaisille, toipujille ja muille kiinnostuneille.

Luentosarjan tavoite on lisätä ymmärrystä riippuvuuksien ominaispiirteistä ja niistä toipumisesta. Luennot pidetään etänä Teamsissa, ja ne ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille, riippuvuuksista toipuville ja kaikille, joita aihe kiinnostaa.

Luennot ovat avoimia, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittaudu kullekin luennolle erikseen sen alla olevasta linkistä viimeistään 15 minuuttia ennen luentoa. Ilmoittautumisen jälkeen saat Teams-osallistumislinkin sähköpostiisi. Luennosta lähetetään ilmoittautuneille tallenne, joka on katsottavissa kaksi viikkoa.

Syksyn luennot:

Syyskuu
Perhepsykoterapeutti Riitta Koivula: Kun yksi toipuu, kaikki muuttuu – askelmerkkejä läheisten hoitoon ja koko perheen toipumiseen to 14.9. klo 17-18.15

Riitta Koivula on riippuvuus- ja perhepsykoterapeutti ja sairaanhoitaja. Hänellä on pitkä kokemus hoitotyöstä, riippuvuuksien kohtaamisesta ja läheisten kanssa työskentelystä. Riippuvuutta sairastavien läheisiä on Suomessa eri arvioiden mukaan jopa 1–2 miljoonaa. Luento käsittelee läheisten oireita, toimimattoman perheen dynamiikkaa, läheisen toipumista ja toipumisprosessin vaiheita. Millaisia yllättäviäkin vaikutuksia on sillä, että yksi perheestä lähtee toipumaan? Miten dynamiikka muuttuu? Miksi toisen toipuminen ei auta puolisoa, ja millä tavoin läheisten ja koko perheen toipuminen tukee riippuvuutta sairastavan toipumista? Luennolla sivutaan myös auttamisen ja mahdollistamisen eroa ja pohditaan, kuka Suomessa mahdollistaa sairastamista.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/ep/syysluento

Lokakuu
Riippuvuusasiantuntija Christer Schoultz: Alkoholismin alkuvaiheet ja varhainen tunnistaminen ke 25.10. klo 13-14.15

Christer Schoultz on riippuvuusasiantuntija, hallitusammattilainen ja Myllyhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja. Hän on suositun Alkoholismin tavalliset kasvot -Facebook-ryhmän ja toipumista edistävän Ajatushautomo Recoveryn perustaja. On tavallista, että riippuvuuksiin puututaan vasta, kun seuraukset ovat jo ilmiselviä ja näkyviä. Valtavasti kärsimystä säästyisi, jos osaisimme yleisesti havaita addiktion jo sen varhaisessa vaiheessa. Luento avaa addiktion ja alkoholismin ominaispiirteitä kehittymisen alkuvaiheessa. Millaiset toimintamallit ja teot ovat niitä, jolloin hälytyskellojen tulisi soida? Miksi ongelma on usein saanut jatkua kauan? Miten ihmisen itse tai läheisen kannattaa toimia? Miten riippuvuuksien tunnistamisesta saataisiin kansalaistaito?

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/ep/lokaluento

Marraskuu

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivämme järjestetään 22.11. klo 9-15 Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla. Ilmoittautuminen avautuu syksyllä.

Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton riippuvuuksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Luentosarja alkoi keväällä 2023.

Lämpimästi tervetuloa kuulolle!

Lisätietoja:

Johanna Pohjola
viestintäsuunnittelija
johanna.pohjola@myllyhoito.fi
+358445353219

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

10 terveistä Hazeldenin päihdeklinikalta

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 27.3.2024

Yhdistys vieraili Minnesotassa Hazeldenin päihdeklinikalla, jossa hoito on muttununut lähivuosina paljon etenkin opioidikriisin takia. Lue tai katso terveiset reissusta!

Lue lisää