Siirry sisältöön

Toimittajakoulutus päihdeasioista ja riippuvuuksista 23.11.

Mitä toimittajan on tärkeää tietää päihde- ja muista riippuvuuksista? Maksuton koulutus tarjoaa työkaluja ammattitaitoiseen ja vastuulliseen raportoimiseen päihteiden käytöstä ja käyttäjistä.

Aika: Keskiviikko 23.11.2022 klo 9-11.30
Paikka: Soste, Yliopistonkatu 5, Helsinki (6. krs)

Koulutuksen tavoite on lisätä journalismin ja viestinnän ammattilaisten ymmärrystä riippuvuuksien ominaispiirteistä sekä tarjota työkaluja päihteiden ongelmakäytöstä raportoimiseen. Missä media menee helposti mönkään ja luo jopa virheellisiä mielikuvia, kun se kertoo aiheesta?

Käymme läpi esimerkiksi seuraavia asioita: Mikä on riippuvuussairaus, ja miksi siinä ei ole kyse moraalista tai tahdonvoimasta? Mitä eroa on kohtuukäytöllä, suurkulutuksella ja riippuvuudella, entä päihdehoidon eri muodoilla? Miksi bilehuume voi olla ongelmallinen käsite? Kuinka haastatella päihdeongelmasta kärsivää ihmistä taitavasti?

Koulutuksessa käsitellään myös journalismin vaikutuksia riippuvuuksiin liittyvään häpeään ja leimautumiseen. Miten toimittaja voi työssään olla lisäämättä niitä? Kuinka päihderiippuvaisista ihmisistä olisi eettistä uutisoida?

Tilaisuuden järjestää Myllyhoitoyhdistys, joka on sitoutumaton riippuvuuksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Kouluttajina ovat riippuvuusasiantuntija Juha Lantz ja Myllyhoitoyhdistyksen viestintäsuunnittelija Johanna Pohjola.

Tilaisuus on tarkoitettu journalismin ja viestinnän ammattilaisille ja opiskelijoille. Se järjestetään livenä Suomen Sosiaali ja terveys ry:n (SOSTE) tiloissa Helsingin Kaisaniemessä. Koulutus on maksuton.

Pyydämme sitovat ilmoittautumiset keskiviikkoon 16.11. mennessä: https://link.webropol.com/ep/toimittajakoulutus

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Johanna Pohjola
viestintäsuunnittelija
johanna.pohjola@myllyhoito.fi
+358445353219

Tilläggsinformation på svenska:

Christer Schoultz
viceordförande
+358443625078

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
Kuvakaappaus HS:n jutusta.

Pikkujoulukausi tarjoaa päihderiippuvaiselle tilaisuuden juoda luvan kanssa (HS 26.11.)

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 1.12.2023

Riippuvuuden tunnusmerkit ovat nähtävissä erityisesti pikkujoulukaudella, kirjoittaa varapuheenjohtajamme Christer Schoultz Helsingin Sanomissa.

Lue lisää