Siirry sisältöön

Toimittajakoulutus päihdeasioista ja riippuvuuksista 23.11.

Mitä toimittajan on tärkeää tietää päihde- ja muista riippuvuuksista? Maksuton koulutus tarjoaa työkaluja ammattitaitoiseen ja vastuulliseen raportoimiseen päihteiden käytöstä ja käyttäjistä.

Aika: Keskiviikko 23.11.2022 klo 9-11.30
Paikka: Soste, Yliopistonkatu 5, Helsinki (6. krs)

Koulutuksen tavoite on lisätä journalismin ja viestinnän ammattilaisten ymmärrystä riippuvuuksien ominaispiirteistä sekä tarjota työkaluja päihteiden ongelmakäytöstä raportoimiseen. Missä media menee helposti mönkään ja luo jopa virheellisiä mielikuvia, kun se kertoo aiheesta?

Käymme läpi esimerkiksi seuraavia asioita: Mikä on riippuvuussairaus, ja miksi siinä ei ole kyse moraalista tai tahdonvoimasta? Mitä eroa on kohtuukäytöllä, suurkulutuksella ja riippuvuudella, entä päihdehoidon eri muodoilla? Miksi bilehuume voi olla ongelmallinen käsite? Kuinka haastatella päihdeongelmasta kärsivää ihmistä taitavasti?

Koulutuksessa käsitellään myös journalismin vaikutuksia riippuvuuksiin liittyvään häpeään ja leimautumiseen. Miten toimittaja voi työssään olla lisäämättä niitä? Kuinka päihderiippuvaisista ihmisistä olisi eettistä uutisoida?

Tilaisuuden järjestää Myllyhoitoyhdistys, joka on sitoutumaton riippuvuuksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Kouluttajina ovat riippuvuusasiantuntija Juha Lantz ja Myllyhoitoyhdistyksen viestintäsuunnittelija Johanna Pohjola.

Tilaisuus on tarkoitettu journalismin ja viestinnän ammattilaisille ja opiskelijoille. Se järjestetään livenä Suomen Sosiaali ja terveys ry:n (SOSTE) tiloissa Helsingin Kaisaniemessä. Koulutus on maksuton.

Pyydämme sitovat ilmoittautumiset keskiviikkoon 16.11. mennessä: https://link.webropol.com/ep/toimittajakoulutus

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Johanna Pohjola
viestintäsuunnittelija
johanna.pohjola@myllyhoito.fi
+358445353219

Tilläggsinformation på svenska:

Christer Schoultz
viceordförande
+358443625078

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

”Koen sellaista yksinäisyyttä, että ei voi kuvailla” – päihderiippuvaisen läheinen jää hätänsä kanssa yksin

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 25.4.2024

Järjestöjen kyselyn mukaan päihteitä käyttävän läheiset jäävät helposti avun ulkopuolelle, eikä heidän tarpeitaan tunnisteta terveydenhuollossa riittävästi. Läheistenpäivänä 5. toukokuuta järjestetään päihderiippuvaisten läheisille tukitapahtumat Helsingissä ja Seinäjoella.

Lue lisää