Siirry sisältöön

Yhdistyksen viestintä­suunnittelijaksi Johanna Pohjola

Myllyhoitoyhdistyksen viestintää luotsaa huhtikuusta alkaen journalistitaustainen Johanna Pohjola.

Johanna Pohjolalla on pitkä tausta toimittajana muun muassa Ylellä ja Helsingin Sanomissa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri ja medianomi (AMK).

Pohjola kertoo olevansa tehtävästä innoissaan. Myllyhoitoyhdistyksessä häntä viehättävät kiihkottomuus ja riippuvuuksien vankka asiantuntemus.

”Riippuvuuksista toipuminen, niiden ymmärtäminen ja stigman vähentäminen ovat asioita, joiden takana seison täydestä sydämestäni”, Pohjola sanoo.

”Toipumiskeskeinen päihdehoito on toimivaa ja tehokasta, mutta silti marginaalisessa asemassa. Siinä on hämmentävä ristiriita. Haluan työskennellä sen eteen, että tietoisuus lisääntyisi.”

Johanna Pohjola

Päihdehoidon rehellisyys koukutti

Pohjolalla on omakohtainen toipumiskokemus alkoholistin läheisenä. Hän on kirjoittanut aiheesta palkitun tietokirjan Isä pullossa – matka alkoholistin mieleen ja maailmaan (Gummerus 2020). Kirjaa tehdessään hän tutustui myös toipumiskeskeisiin päihdehoitolaitoksiin.

”Vaikutuin niissä kohtaamastani rehellisyydestä, ihmisyydestä ja itsetutkiskelusta. Tuntuu upealta saada työskennellä alan sekä sen ammattilaisten parissa ja oppia lisää.”

Viestintäsuunnittelijan tehtävään tuli yli 20 hakemusta. Myllyhoitoyhdistyksen varapuheenjohtajan Christer Schoultzin mukaan taso oli korkea.

”Olen erittäin iloinen, että olemme maan suurimpana toipumiskeskeisenä yhdistyksenä saavuttaneet aseman, joka houkuttelee Johannan kaltaisen viestinnän superammattilaisen mukaan tiimiin. On kunnia saada hänet mukaan rakentamaan ja jatkamaan työtä, jota yhdistys on tehnyt jo 40 vuoden ajan”, Schoultz sanoo.

Pohjola seuraa tehtävässään Inka Lähteenaroa, joka loi Myllyhoitoyhdistykselle viestintästrategian ja toimivat viestintäkäytännöt sekä uudisti verkkosivut ja visuaalisen ilmeen. Hän kehitti myös päihdejärjestöjen Läheistenpäivä-kampanjan, jota vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa.

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Lapset kärsivät riippuvuuksista eniten – tuskaa lievitetään kekseliäällä opetuksella Yhdysvalloissa

Kirjoittajalta Christer Schoultz | 14.6.2024

Yhdysvalloissa lapsille opetetaan riippuvuuksista esimerkiksi painavan kivirepun, tunteiden ja taideterapian avulla. Lasten huomioiminen päihdehoidossa vähentää kärsimystä ja ehkäisee riippuvuuksia tulevaisuudessa, kirjoittaa Myllyhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Christer Schoultz.

Lue lisää