Siirry sisältöön

VTV-ohjelma­päälliköksi Camilla Roivas

Vapaus tuo vastuun -ohjelman kevät alkoi nimitysuutisilla. Ohjelman entinen kouluttaja sosionomi Camilla Roivas siirtyi ohjelmapäälliköksi ja kouluttajana aloitti sosionomi Krista Keski-Rauska.

Vapaus tuo vastuun -ohjelman kevät alkoi nimitysuutisilla. Haastattelimme uutta ohjelmapäällikkö Camilla Roivasta ohjelman keväästä ja hänen tunnelmistaan.

Mitä ohjelmassa tapahtuu vuonna 2022?

"Vuosi 2022 tulee toivottavasti olemaan vuosi, jolloin korona pystytään jättämään kokonaan taakse ja arki normalisoituu töiden osalta. Koulutukset ovat pyörineet koronasta huolimatta lähes koko ajan, mutta nyt laitetaan uutta vaihdetta silmään ja kääritään hihat todenteolla."

Mitä haluat saada aikaiseksi ohjelmapäällikkönä?

"Haluan kehittää hankkeen näkyvyyttä ja yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Haluan, että Vapaus tuo vastuun -ohjelma tunnistetaan laadukkaana ehkäisevän työn ohjelmana, joka aidosti vastaa lasten ja nuorten tarpeisiin."

Mistä olet nauttinut eniten ohjelmassa työskentelystä?

"Mahdollisuuksista kehittää ammatillisesti itseäni ja työnkuvaani. Nautin myös nuorten parissa työskentelystä sekä siitä, että mikään päivä ei ole samanlainen. Ohjelmatyön parhautta on lupa kokeilla ja keksiä uusia tapoja tehdä ja toimia!"

Mikä on oma hauskin koulumuistosi?

"Olen ollut aikamoinen rämäpää ja hulivili lapsena ja nuorena. Kolttosia on siis tullut tehtyä ja tekevälle on usein sattunut kaikenlaista. Yläasteelta muistan, että opetin kemian opettajamme puhumaan valasta. Hän heittäytyikin tähän hienosti, ja piti melkein puolet oppitunnista valasta mongertaen. Tämä ei kyllä auttanut ainakaan allekirjoittanutta muistamaan alkuaineita yhtään sen paremmin..."

työntekijä camilla roivas

Camilla Roivas on työskennellyt vuodesta 2016 Myllyhoitoyhdistyksen Vapaus tuo vastuun -ohjelmassa nuorisokouluttajana. Koulutukseltaan Camilla on Sosionomi (AMK) sekä lähihoitaja (erikoistunut päihde- ja mielenterveystyöhön). Camillaa kiinnostavat rakenteellinen vaikuttamistyö sekä ennaltaehkäisevän työn tärkeys.

Seuraa hanketta Instagramissa (linkki).

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Suomen alkoholipolitiikka luisuu huolestuttavaan suuntaan

Kirjoittajalta Minna Ekholm | 28.6.2024

Hallituksen esitys alkoholin kotiinkuljetuksen sallimisesta on ongelmallinen, kirjoittaa toiminnanjohtajamme Minna Ekholm kannanotossaan.

Lue lisää