Siirry sisältöön

Koukku-kuunnelma: Miltä riippuvuus kuulostaa?

Miltä päihderiippuvuus kuulostaa? Nimettömistä vastauksista koostettu Koukku-kuunnelma on nyt julkaistu Spotifyssa!

Koukku-kuunnelma kertoo päihderiippuvuudesta sekä mielen sisäisestä dialogista riippuvuuden äänien kanssa. Miltä kuulostaa, kun esiin astuu vuorotellen viettelevä, kannustava, epätoivoinen ja profeettamainen riippuvuus?

Kuunnelma on koostettu päihderiippuvuuteen sairastuneiden nimettömistä kokemuksista.

Kuunnelman työryhmä:

  • Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu: Kaamos Metsikkö.
  • Äänirooleissa Minea Lång, Susanna Seppälä, Jessiina Nurmela, Otto Henriksson, Ola Blick ja Eeva Kaihola.

Kuuntele Spotifyssa

Koukku-kuunnelma tekstimuodossa (pdf.)

Kuulostivatko kuunnelman äänet tutuilta?

Jos tarvitset apua päihderiippuvuuteen tai muuhun päihteiden käyttöön liittyvään asiaan, ota yhteyttä terveydenhuoltoon, kuntasi päihdepalveluihin tai tutustu toipumiskeskeisiin hoitopaikkoihin (linkki) tai vertaistukea tarjoaviin tahoihin (linkki).

 

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

johannes lahtela katsoo kameraan työpöytänsä ääressä

Armottomuus melkein tuhosi raittiuteni

Kirjoittajalta Johannes Lahtela | 22.2.2024

Addiktio on yksinäisen ihmisen sairaus, jossa kaiken takana häärää itsekeskeinen minä, kirjoittaa Vantaan A-killan toiminnanjohtaja ja kirjailija Johannes Lahtela. Hänelle raitistumisessa on ollut vaikeinta antaa itselleen anteeksi.

Lue lisää