Siirry sisältöön

Yhdistyksen hallitus esittäytyy

Myllyhoitoyhdistyksen uusi hallitus vuodelle 2022 valittiin viime syyskokouksessa. Hallitus valitsi puheenjohtajaksi Jouni Lehdon ja varapuheenjohtajaksi Christer Schoultzin. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Kristiina Niskanen, Tiina Tahvanainen ja Kari Halinen.

Vuodelle 2022 valittu hallitus tulee jatkamaan viime vuosina vauhtiin päässyttä Myllyhoitoyhdistyksen strategiatyötä. ”Yksi tämän vuoden tärkeimmistä tehtävistä on jatkaa strategian purkamista käytännön tasolle ja toiminnaksi yhdessä henkilöstön kanssa. Tämä toteutetaan mm. henkilökunnan ja hallituksen yhteisillä strategiapäivillä”, hallituksen puheenjohtaja Jouni Lehto kertoo.

Lehto jatkaa hallitusvuoden suunnitelmista: ”Myllyhoitoyhdistyksen koko olemassaolon tarkoitus on myllyhoidollisen työotteen edistäminen ja päihde‐ ja muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden sekä heidän läheistensä auttaminen. Hallitus haluaakin tehostaa yhdistyksen roolia riippuvuuksien asiantuntijaorganisaationa. On tärkeää, että meillä on käytettävissämme kaikkein uusin ja kattavin tieto riippuvuuksista ja niistä toipumisesta. Toipumiskeskeinen työote kehittyy maailmalla, joten tiivistämme tänä vuonna yhteistyötä tiennäyttäjiin mm. Yhdysvalloissa.”

Seuraavaksi esittelemme tarkemmin vuoden 2022 hallituksen jäsenet.

jouni lehto istuu pöydän takana hymyillen

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin toista kertaa riippuvuuskouluttaja ja yrittäjä Jouni Lehto. Jouni työskentelee omalla toiminimellään Myllyhoitoyhdistyksen työelämävalmentajana sekä on mukana mm. paljasjalkakenkiä ja frisbeegolfvälineitä myyvässä kaupassa.

Jounilla on omakohtainen kokemus toipuvana alkoholistina. Yli kaksikymmentä vuotta raittiina ollut Jouni on työskennellyt aiemmin mm. yhdistyksen entisen Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikan johtajana, joten toipumiskeskeisen hoidon edistäminen on hänelle lähellä sydäntä. ”Toivoisin, että tietoisuus riippuvuudesta ilmiönä syvenisi. Voisimme välttyä vakavilta seurauksilta, jos tieto tavoittaisi ihmiset jo varhaisessa vaiheessa. Kaikkien apua tarvitsevien tulisi saada asianmukaista hoitoa”, Jouni kertoo.

Jounin arkeen voimaa tuovat perhe, vertaistuki ja liikunta. ”Luonnossa juostessa tai vaikka frisbeetä heitellessä saa toteuttaa omaa vapauden tarvettaan”, hän kertoo hymyillen.

kuvassa hallituksen jäsen Christer Schoultz

Hallituksen varapuheenjohtajaksi toista kertaa valittu Christer Schoultz on viisilapsisen uusioperheen isä, hallitusammattilainen, start-up-työskentelijä sekä raitis alkoholisti. Tällä hetkellä hän toimii puheenjohtajana Femihealth Oy:ssä. Aiemmin Christer istui neljä vuotta päihdeklinikka Kantamo Fenix Oy:n hallituksessa. Christer vierailee myös kouluissa kertomassa oppilaille alkoholismista, riippuvuuksista ja omasta kokemuksestaan.

Christer on yhdistyksen hallituksessa, sillä haluaa vaikuttaa ylätasolla auttaakseen ihmisiä. Hän näkee Myllyhoitoyhdistyksen parhaimpana vaikutuskanavana lisätä tietoisuutta ja osaamista riippuvuuksiin liittyen, sillä yhdistys on tehnyt paljon työtä toipumiskeskeisyyden parissa vuosikymmenten ajan.

”Satsaus toipumiseen tavoittelevaan päihdehoitoon on investointi - eikä kustannus - joka tulee moninkertaisesti takaisin rahana sekä inhimillisenä pääomana”, Christer painottaa.

Virtaa ja hullunkurisia tapahtumia Christer saa arkeensa lastensa kautta.

hallituksen jäsen kristiina niskanen

Kristiina Niskanen on psykoterapeutti ja sairaanhoitaja, joka valittiin kolmatta kertaa hallituksen jäseneksi. Kristiina työskentelee psykoterapeuttina ja hoitotyön johtajana ja kehittäjänä Riippumatta-klinikalla Helsingissä. Klinikan asiakkaat ovat erilaisista riippuvuuksista toipuvia sekä heidän läheisiään. Kristiinalla on myös riippuvuuksia käsittelevä YouTube-kanava, johon hän tuottaa tietoa riippuvuuksista ja toipumisesta.

Kristiina on mukana hallituksen toiminnassa, sillä haluaa omalta osaltaan olla mukana kehittämässä sekä edistämässä toipumiskeskeistä ajattelu- ja toimintatapaa Suomessa. Hänellä on myös oma toipumiskokemus päihderiippuvuudesta toipumiskeskeisen hoidon avulla.

Kristiina toivoo, että riippuvuuksia opittaisiin tunnistamaan sekä hoitamaan kokonaisvaltaisesti. ”Riippuvuusongelmat vaikuttavat ihmisen elämän jokaiselle osa-alueelle, mutta valitettavan usein hoidamme mielenterveyttä tai fyysistä sairautta, ilman ymmärrystä riippuvuussairaudesta”, Kristiina selventää.

Kristiinan arkeen voimaa antavat mielenkiintoinen työ, kaksi ihanaa lasta, koti sekä liikuntaharrastukset.

tiina halisen kuva

Hallituksen uusi jäsen Tiina Tahvanainen on 57-vuotias sairaanhoitaja ja kolmen täysi-ikäisen lapsen äiti. Tiina on toipuva alkoholisti, jolla on juomattomuutta takana 29 vuotta. Hän asuu kaksivuotiaan koiransa kanssa Sonkajärvellä Ylä-Savossa maaseudun rauhassa. Tiina työskentelee Ylä-Savon SOTE:n Ky:ssä alle 30-vuotiaiden mielenterveys- ja päihdepsyykkarina sekä poliisin Ankkuri-tiimissä psykiatrisena sairaanhoitajana.

Tiina on mukana Myllyhoitoyhdistyksen hallituksessa, sillä kokee toipumiskeskeisen päihdekuntoutuksen esillä pitämisen tarpeelliseksi. Hallituksen jäsenenä hän toivoo hyvää yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.

Iloiseksi Tiinan saa lämpö, aurinko, tasapaino ja luonnon läheisyys. Iloa hänelle tuottavat myös harmoninen vuorovaikutus luonnon kanssa sekä oma ja muiden toipuminen riippuvuuksista.

kuvassa Kari Halinen

Hallituksen toinen uusi jäsen Kari Halinen on koulutettu kokemusasiantuntija (valmistunut 2020) ja raitis alkoholisti. Vertaistuki on lähellä Karin sydäntä ja hän käy edelleen aktiivisesti vertaistukiryhmissä. Hänelle on ollut hyvin avartavaa tutustua erityyppisiin vertaistukiryhmiin.

Kari näkee, että 12 askeleen toipumiskeskeinen ohjelma on jo vuosikymmenten ajan osoittanut vaikuttavuutensa, ja tätä sanomaa hän haluaa olla osaltaan viemässä eteenpäin hallituksessa istuessaan. Hän haluaa vaikuttaa sekä paikallisesti osallistumalla tulevan oman hyvinvointialueensa päihdekuntoutuksen valmistelutyöryhmän toimintaan että valtakunnallisesti Myllyhoitoyhdistyksen kautta.

hallituksen ryhmäkuva 2022

Lue lisää Myllyhoitoyhdistyksestä: https://myllyhoitoyhdistys.fi/fi/yhdistys/

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

koulutuksen esiintyjät

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä ja 40-vuotisjuhla 22.11.2023

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 8.9.2023

Miten huomioida riippuvuudet viisaasti päätöksenteossa, terveydenhuollossa, päihdetyössä ja inhimillisissä kohtaamisissa? Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivään! Samalla juhlitaan yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Lue lisää
Ida Roivainen

Läheisen tuska jää varjoon päihteitä romantisoivassa mediassa

Kirjoittajalta Ida Roivainen | 4.5.2023

Median päihdetarinat ovat yksipuolisia. Niistä puuttuvat paitsi läheiset, myös ymmärrys päihderiippuvuudesta, kirjoittaa mediatutkija Ida Roivainen.

Lue lisää
kuvassa kaksi ihmistä halaa ja teksti oikeus saada tukea

Läheistenpäivä 5.5.2021

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 12.2.2021

Toukokuun 5. päivä vietetään riippuvaisten Läheistenpäivää. Myös läheisillä on oikeus saada tukea.

Lue lisää
kuvassa tietokone ja cappucino

Yhdistyksen jäsenten syyskokous 26.10.

Kirjoittajalta Myllyhoitoyhdistys | 18.9.2023

Tervetuloa yhdistyksen syyskokoukseen Helsinkiin tai mukaan etäyhteydellä 26.10.2023 klo 19.

Lue lisää