Siirry sisältöön

Päihde­riippuvuudesta toipuva, hae tuetulle lomalle 9.–14.5. Kotorantaan

Myllyhoitoyhdistys järjestää Hyvinvointilomat ry:n kanssa tuetun Hyvänmielen loman päihderiippuvuudesta toipuville aikuisille 9.–14.5.2022.

Päihderiippuvuudesta toipuvat aikuiset voivat hakea Myllyhoitoyhdistyksen kautta keväälle 2022 tuettua päihteetöntä täysihoitolomaa.

Loma toteutetaan yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella.

Täysihoitoloma Kotorannassa

Tuettu Hyvänmielen loma järjestetään Nurmijärvellä sijaitsevassa Lomakoti Kotoranassa 9.–14.5.2022 osoitteessa Kotorannantie 74, 05250 Kiljava.

Lomasta maksetaan omavastuuosuus 90€. Paikalle pääsee julkisilla kulkuvälineillä.

Lomakoti Kotoranta sijaitsee Nurmijärvellä upean vehreän luonnon keskellä, kirkasvetisen Sääksjärven rannalla.

Hyvänmielen lomalla hemmotellaan mieltä ja kehoa. Lomaohjelmassa ovat mm. joogaharjoitteet, saunominen, soutelu, luonnossa rentoutuminen sekä aivojumppaa visailujen merkeissä. Lomalla tutustutaan myös "Elämäsi voimavarat" -positiivisuustehtävään. Lisäksi Myllyhoitoyhdistyksen päihdeterapeuttina työskennellyt työntekijä järjestää ohjattua toimintaa loman aikana.

Loman aikana korostuvat yhdessäolo ja vertaistuki.

Täysihoitoloma sisältää:

  • viisi täysihoitovuorokautta
  • aamiaisen, lounaan ja päivällisen
  • majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa
  • ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä paitsi tulo- ja lähtöpäivänä

Kuka voi hakea?

Lomaa voi hakea päihderiippuvuudesta toipuva aikuinen. Tuetut lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ja ne on suunnattu henkilöille, joilla ei muuten ole mahdollisuutta järjestää itselleen kodin ulkopuolista lomaa.

Tuettu loma on täysin päihteetön.

Tuetun loman voi saada vain joka toinen vuosi. (Jos on ollut tuetulla lomalla viimeksi vuonna 2021, niin voi saada tuetun loman seuraavan kerran vuonna 2023).

Miten haetaan ja mitä maksaa?

Loman hakuaika on 8.12.2021–8.2.2022. Hakija täyttää tuetun loman hakulomakkeen sähköisesti osoitteessa: https://lotu.lomajarjestot.fi/calendar/HYVINVOINT/

Valitse lomakkeesta kohta "aikuisten lomat". Myllyhoitoyhdistyksen loma löytyy lomakkeen lomalistauksen toiselta sivulta. Loma löytyy myös hakemalla 'Kaikki yhteistyökumppanit' -kohdasta Myllyhoitoyhdistystä. Listauksen kohdalta tulee klikata 'lue lisää', jonka jälkeen loma lisätään lomatoiveeksi. Näin pääset täyttämään hakulomakkeen.

Lomaa voi hakea myös Hyvinvointilomat ry:ltä saatavalla paperilomakkeella (puh. 010 830 3400 tai toimisto@hyvinvointilomat.fi) Suosittelemme hakulomakkeen täyttämistä sähköisesti.

Hakemukset käsitellään ja päätökset tehdään Hyvinvointilomien toimistolla ja lomalle valituille lähetetään kutsukirje ja lasku. Lomalaisen on maksettava lasku (omavastuuosuus 90€) Hyvinvointilomien tilille eräpäivään mennessä.

Tuloista ilmoitetaan nettotulo, eli verojen jälkeen käteen jäävä osuus. Myös mahdolliset asunto- tai opintovelat kannattaa ilmoittaa, koska niilläkin on vaikutusta loman saamiseen.

Samassa taloudessa asuvat kumppanit/perheet täyttävät yhden hakemuksen. Jos puoliso ei ole hakemassa lomaa, hänen nettotulonsa/kk tulee merkitä hakemukselle, mutta muita tietoja (kuten henkilötunnus ja nimi) ei merkitä. Henkilötunnusten on oltava ehdottomasti oikein, jotta hakemus voidaan tallentaa järjestelmäämme.

Jos lomalle hakija tarvitsee avustajan, huomioittehan, että myös avustajan tulee täyttää oma tuetun loman hakemuksensa.

Lisätiedot lomasta:

Tiina Kotilainen
puh. 010 830 3401
tiina.kotilainen@hyvinvointilomat.fi
https://hyvinvointilomat.fi/

Myllyhoitoyhdistyksen yhteyshenkilö
Minna Ekholm
toiminnanjohtaja
minna.ekholm@myllyhoito.fi
+358407291171

Lisätietoja Kotorannan_Hyvänmielen lomasta 2022 (pdf.)

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Suomen alkoholipolitiikka luisuu huolestuttavaan suuntaan

Kirjoittajalta Minna Ekholm | 28.6.2024

Hallituksen esitys alkoholin kotiinkuljetuksen sallimisesta on ongelmallinen, kirjoittaa toiminnanjohtajamme Minna Ekholm kannanotossaan.

Lue lisää