Siirry sisältöön

TraumaSummit - Tavoitteena turvallisempi arki 4-6.5.

Mitä on traumatisoituminen? Miten traumatisoitunut voi toipua? Myllyhoitoyhdistys on mukana tukemassa ilmaista TraumaSummit-verkkotapahtumaa, joka järjestetään 4-6.5.2021.

TraumaSummit on Suomen suurin traumatietoisuuden lisäämiseen keskittyvä tapahtuma.

Tapahtuman tavoitteena on pureutua lapsuuden haitallisten kokemusten ja trauman ja niiden tuottaman haitallisen "toksisen stressin" moninaisiin vaikutuksiin ja mikä mahdollistaa toipumisen.

Tapahtuma haluaa tehdä näkyväksi sen, että kun kansalaisilla ja ammattilaisilla on yhteistä tahtoa, toipuminen on mahdollista. Järjestäjien mukaan tarvitsemme traumatietoisen yhteiskunnan.

Tapahtuman tarkoitus on avata traumaa ja siitä toipumista siten, että aihepiiri tulee ymmärrettäväksi ammattilaisten lisäksi myös tavallisille kansalaisille.

  • Mitä on traumatisoituminen?
  • Miten traumatisoitunut voi toipua?
  • Miten voin auttaa läheistäni toipumaan?
  • Mitkä voisivat olla minun roolejani toipumiskeskeisessä yhteiskunnassa?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tapahtumassa on vastaamassa 22 asiantuntijaa ja kokemusasiantuntijaa kolmen päivän aikana.

Traumoista ja lapsuuden haitallisista kokemuksista voi toipua!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tapahtuman verkkosivuilta: https://www.traumasummitfinland.fi/

traumasummit logo, pään sisltä tulee palapelin paloja

Myllyhoito?

Myllyhoito on Minnesota-mallista toipumiskeskeistä ja yhteisöllistä riippuvuuksien hoitoa, jonka keskiössä ovat vertaistuki, terapia sekä 12 askeleen ammatillinen soveltaminen. Myllyhoitoyhdistys on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.

Ajankohtaista

Lapset kärsivät riippuvuuksista eniten – tuskaa lievitetään kekseliäällä opetuksella Yhdysvalloissa

Kirjoittajalta Christer Schoultz | 14.6.2024

Yhdysvalloissa lapsille opetetaan riippuvuuksista esimerkiksi painavan kivirepun, tunteiden ja taideterapian avulla. Lasten huomioiminen päihdehoidossa vähentää kärsimystä ja ehkäisee riippuvuuksia tulevaisuudessa, kirjoittaa Myllyhoitoyhdistyksen varapuheenjohtaja Christer Schoultz.

Lue lisää